Lazer Z1 KinetiCore kask

Lazer Z1 KinetiCore kask

Yazı James Spender Fotoğraf Mike Massaro

Z1, 2014’te piyasaya ilk sürülüşünden bu yana Lazer’ın çok yönlü kask kategorisine öncülük etti. Görünüşte Giro Aeon’un ağırlığı ve havadarlığıyla rekabet etmek için tasarlanmıştı. Şimdi ise üçüncü neslinde ve benzeri tasarım hedefleri hala ön planda; ancak asıl amaç Lazer’ın KinetiCore adlı kendi teknolojisini kullanarak ağırlığı ve havalandırmayı, güvenlikle daha iyi dengelemeye çalışmasında saklı.

İkinci nesil Z1, esasen içine Mips slip-plane astar takılmış orijinal Z1 iken, üçüncü nesil Z1, kaskın iç kısmına kalıplanmış düzinelerce küçük EPS bloğu ile tamamen yeniden tasarlandı.

Lazer ürün müdürü Ruben Broekhuizen, “Bloklar, hem yatay hem de dikey yönde darbe sırasında deforme olabilecek veya kırılabilecek şekilde inşa edilmiştir” diyor. “Bu, blokların hem doğrusal hem de dönme enerjisini emdiği anlamına geliyor ki bu [bir çarpışma durumunda] kafanız ve beyniniz üzerindeki darbe ve dönmenin daha az olması demektir.”

Z1’in arka kısm önden gelen hava akışına uyacak şekilde yeniden tasarlandı

Bunu anlamanın en kolay yolu, mukavvanın sıkıştırılırken nasıl ezilebileceğini ve bükülebileceğini düşünmektir. KinetiCore’un blokları, mukavvanın iki katmanı arasına sıkıştırılmış mukavva dalgalarına benzer ve Z1 söz konusu olduğunda bloklar kaskın kendisi ve başınız arasına sıkıştırılmıştır.

Sonuç olarak, Z1 KinetiCore, Virginia Tech bağımsız güvenlik derecelendirme sisteminde beş yıldız elde ederken yaklaşık 20g hafifledi ve artık daha iyi bir havalandırma sağlıyor.

Orta boy Z1 terazide 232gr ağırlığında ve ikinci noktada Broekhuizen, Mips astarını kullanmamanın Lazer’ın havalandırma deliklerinin ön kenarını yeniden tasarlanmasına mümkün kıldığını söylüyor. Kaskın arkası da yeniden düşünüldü, RollSys tutma sistemi tekerleği, Z1 “kanatını” önden arkaya taşıdı.

Broekhuizen, Z1’in hala Lazer’in en hafif ve en iyi havalandırmalı kaskı olduğunu, ancak yeniden tasarlanan havalandırma deliklerinin onu biraz daha aerodinamik hale getirdiğini (kendi sözleri, veri yok) ve ek aeroshell ile Lazer’in aero Vento’suna parasının karşılığını vereceğini söylüyor.

Z1 KinetiCore’un iç astarı, bir darbede başınızı korumak için oluklu mukavva şeklinde

Öznel gerçeklik

Öznel gerçekliği göz önüne alındığında bir kaskı tavsiye etmek zordur – bir kask nasıl göründüğüne ve hissettirdiğine göre yaşar ve ölür – ancak benim hissiyatlarım açısından Z1 başarılı bir kask.

Bazı güçlendirilmiş güvenlik kasklarının yapabileceği gibi hantal hissettirmiyor ve RollSys’in ayarlanması kolay. Üstelik kafaya iyi oturuyor, ayrıca Boa kadranlarının kaska nasıl entegre olduğunu uzun zamandır takdir ediyorum. Polygiene pedler antibakteriyel olma iddiasında bulunuyor. 20g hafifleme kulağa önemsiz gibi geliyor olsa da, Z1 gerçekten hafif ve havadar hissettiriyor.

Ancak nesnel olan güvenlik derecesidir. Tarım koleji olarak başlayan bir üniversitenin kask güvenliğinde nasıl otorite haline geldiğini bilmiyoruz ama durum bu ve Z1, eski Z1 Mips’e göre 50 sıra yükseldi. Bu yüzden Lazer bir şeyleri doğru yapmış olmalı. Tıpkı eskisi gibi, önümüzdeki yıllarda yeni Z1’i kullanacağımdan kesinlikle eminim.

ÖZELLİKLER 

Model Lazer Z1 KinetiCore

Ağırlık 232g (M)

Mevcut bedenler S, M, L

Mevcut renkler Beyaz, siyah, kırmızı, titanyum, turuncu, 

mavi, kırmızı, gri

İletişim lazersport.com

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir