Bir Bisikletçinin Mutfağında Bulunması Gereken 26 Besin
Racing Weight and Diet‘in yazarı spor beslenme uzmanı Matt Fitzgerald, “İnsanlar, besinleri bir araya getirerek şaşırtıcı ve farklı yemek listeleri oluşturmaya çalışıyor. Ancak sorun şu ki, yemek yemek aslında her gün, günde üç kez yapmamız gereken bir şeydir ve burada işin işlevsel yanının düşünülmesi gerekmektedir. Atletik performansı destekleyen yiyecekler içinse söylenecek en önemli şey bunların, bilindik, uygun fiyatlı ve erişilebilir olması gerektiğidir” diyor.
Biz de işinizi biraz olsun kolaylaştırmak için Fitzgerald’ın önerdiği bisikletçiler için en uygun 26 besini sizler için derledik!
Peter Sagan: “Neden Ciddi Olmalıyım?”
Cyclist Türkiye’nin sorularını yanıtlayan bisikletin “yeni yüzü” Peter Sagan; medya ilgisiyle nasıl başa çıktığını, takım arkadaşlığının önemini ve tek günlük klasikleri kazanmak için nelerin gerekli olduğunu anlattı.
Neden İşe Bisikletle Gitmeli?
İşe bisikletle gitmek gibi basit bir eylem ancak dünyaya bakışınızdan ülke ekonomisine ve hatta dünyamızın geleceğine kadar geniş bir yelpazede devrimci katkılar sağlıyor. Tanzer Kantık işe neden bisikletle gitmek gerektiğini verilerle açıklıyor.
Haftada 3 Altın Antrenman
Hafta sonu kalabalık sürüşlerinizde gruptan kopmamak veya bir sonraki Gran Fondo yarışında en iyi derecenizi yapmak için “hızınızı artırmak” aslında bu oyunun gerçek adıdır. Ancak, bisiklete atlayıp kilometreler geçmekten daha fazlasını bilmeye ve uygulamaya ihtiyacınız olduğu muhakkaktır. Hedeflerinize ulaşmak ve daha hızlı olmak için birkaç temel prensibi antrenman rutininiz olarak görmelisiniz. Prof. Dr. İrfan Türetgen, 3 altın antrenmanı yazdı.
Bisiklet ve Vegan Beslenme
Vegan beslenerek üst düzeyde bisiklet sporu yapmak mümkün mü? Vegan beslenme üzerine uzmanlaşmış Kevser Başkara akıllardaki soruları yanıtlıyor.
Kolombiya Rüyası
Benzer sosyo-ekonomik koşullara sahip olmasına karşın Türkiye’nin aksine Kolombiya bisikletle nefes alıp veren bir ülke konumunda. Neredeyse tüm profesyonel takımlarda bir Kolombiyalı bisikletçi bulmanın mümkün olduğu küçük Güney Amerika ülkesinin bisiklet sporundaki başarısını Feyzi Açıkalın araştırdı.
Bisan Fabrika Ziyareti
Karbon, aero kadro profilleri, rijit… Günümüz bisikletlerini tanımlayan başlıca kelimeler. Yenilikçi modelleriyle Bisan yeni trendlerin yakın takipçisi, ancak Bisan’ı diğer bisiklet markalarından ayıran temel bir özellik var: Vefa. Cyclist Türkiye araştırıyor.
Büyük İskender – Termessos – Türk Bisikleti
“Baharın yavaş yavaş içimizde çiçek açmaya başladığı günlerde, organizasyon anlamında yeni umutların yeşerdiği ama ne yazık ki Türk bisiklet sporu açısından da bir o kadar düşündürücü günlerin ardından yazıyorum bu satırları.
Yaşananlardan ders çıkarmanın ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok tabii ama aynı hataları tekrar tekrar görünce de ‘neden?’ diye sormadan edemiyor insan.”
Ömer Yavru’nun kaleminden Antalya Turu ve Türkiye’de bisiklet sporunun durumu.
6. Bartın Bisiklet Festivali
“Türkiye’de yapılan bisiklet festivallerinin “Gözbebeği” Bartın Bisiklet Festivali bu yıl 6. yaşına bastı. 17-20 Ekim tarihlerinde yapılan festivalin 2019’da “merkez üssü” Amasra idi.
Amasra denince akla gelen ilk cümle, Fatih Sultan Mehmed’in -cevabı içinde saklı- ünlü sorusudur: “Lala, Çeşm-i Cihan bu mu ola?”
Ekim’in üçüncü haftası, yüzün üstünde bisikletçi, onun şehre baktığı, Bakacak Tepesi’nden “Dünya’nın Gözbebeği”ni görme şansı buldu.
Troya da Fatih Sultan Mehmed’in “Dünyanın Gözbebeği”ne, Zeki Müren’in Portofino’ya benzettiği Amasra’dan yola çıktı, Bartın’da bitirdi.
Aladağlar’da Kamp
3000 metre irtifa ve 100’den fazla zirvesi ile Aladağlar, dağcıların vazgeçilmez duraklarından. Cyclist Türkiye, Gezer Kardeşler ile Trans Aladağlar rotasını iki teker üzerinde keşfe çıkıyor!