Bizimle iletişime geçin

Haberler

SPONSORLARIN DESTEKLEMEYİ BIRAKTIĞI BIGLA-KATUSHA’NIN GELECEĞİ BELİRSİZ

Kadın takımı Bigla-Katusha, sponsorlarının fonların tamamını geri çekmesi üzerine sıkıntılı günler yaşıyor. Kadın ekibi, isim sponsoru Bigla’dan, geçtiğimiz günlerde fonların tamamını durduklarını açıklayan bir mektup alırken bir diğer isim sponsoru Katusha’nın ise geçen aydan bu yana takıma ödeme yapmayı durduğu belirtildi.

Katusha, geçtiğimiz sezon erkek takımının WorldTour lisansının Israil Start-Up Nation tarafından devralınmasının ardından Ekim 2019’da ekibin eş isim sponsoru olarak takıma katıldı. Brits Lizzy Banks ve Sophie Wright’a ev sahipliği yapan Danimarka ekibi, 2015’ten bu yana UCI dünya sıralamasında ilk 10’da yer alıyor. 

Koronavirüs krizi başladığından bu yana takımları maddi anlamda zor duruma soktu. Bahreyn-McLaren, Lotto-Soudal, Astana, CCC gibi WorldTour ekipleri dahi takım personeli ve sporculara ödenen maaşlarda kesintiye gittiklerini açıklarken pek çok takım destek personeli de bu süreçte işsiz kaldı. 

Takımın mevcut durumuyla alakalı yapılan bir açıklamada “2015’ten bu yana 200’den fazla podyum gören bu başarılı ekibi böyle zor bir durumda görmek sadece ekip için değil, diğer sponsor ve destekçiler ile tüm bisikletseverler için hayal kırıklığı yaratıyor” dendi. 

“Takım ve diğer tüm destekçileri, bu yılki yarışlarda başarısını sürdürmek konusunda kararlıydı ve bunun için çok fazla zaman ve enerji harcandı” diyen takım yetkilileri henüz tam anlamıyla umudunu yitirmiş değil. Takımı kurtarmak adına her iki sponsorla da görüşmeleri sürdüreceklerini belirten yetkililer, “Ekip, takımın hayatta kalmasını sağlamak için her iki isim sponsoruyla en iyi yolu bulmak için müzakere etmeye devam edecek” dedi.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!