Bizimle iletişime geçin

Haberler

5. UCI YALOVA DAĞ BİSİKLETİ KUPASI

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl beşinci kez Yalova’da düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışları 10 ülkeden 206 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. İki gün süren yarışların startını Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral verdi.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, yaptığı açıklamada, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Bu yıl yarışa katılım arttı. Bu da uluslararası platformda adımızın duyulmaya başladığını gösteriyor. Amacımız bisiklet sporunu sevdirmek. Onu da başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Altınova Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen ve olimpiyat puanları için önemli yer tutan organizasyonda yıldız A ve B, genç, elit ve master kategorilerinde kadın ve erkek sporcular mücadele etti.

Organizasyon, Master 40+,50+ ile yıldız A ve B kategorisindeki sporcuların yarışı ile başladı. Ardından Master 30+ ile genç kadın ve erkek kategorisi için start verilirken akabinde organizasyonun son müsabakası olan elit kadın ve erkek yarışları gerçekleştirildi.

Müsabakalar sonunda yıldız A kategorisinde Furkan Akçam, yıldız B kategorisinde ise kadınlarda Funda Taşkın erkeklerde Mehmet Can Çubuk birinci oldu.

Genç kategoride kadınlarda İremnur Korkmaz, erkeklerde ise Esat Ceylan birinci sırayı alırken master 40+’da Turgay Germen, master 50+’da Ahmet Selim Şenok yarışı ilk sırada tamamladı.

Elit kategoride ise erkeklerde Slovakya’dan Martin Harin birinci, Perikliz Ilias ikinci, David Rosa ise üçüncü oldu. Kadınlarda Japon bisikletçi Miho Imaj birinci olurken milli sporcu Esra Kürkçü Akgönül ikinci, Popova Iriyna ise üçüncü sırayı alarak yarışı tamamladı.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!